Tænd ovnen på 200 grader. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Pres alt vandet ud af gulerødderne, f.eks. ved at vride de revne gulerødder i et klæde eller viskestykke. Dræn hytteosten for væske, så godt som muligt. Kom gulerødderne i en skål, sammen med æg, presset hvidløg, hytteost og olie og blend det hele til en ensartet masse, med en stavblender. Fordel massen som en pizza, på et stykke bagepapir på en bageplade og bag pizzabunden ca. midt i ovnen i 15-20 minutter Rør tomatpure, presset hvidløg og kryderier sammen, så det kan stå og trække, og klargør resten af fyldet til pizzaen Når bunden er bagt og virker fast, tilføjes tomatsovsen samt fyld og revet mozarella ost. Bag pizzaen i yderligere 10 minutter, til osten har fået lidt farve og fyldet er færdigbagt.
Bunden kan evt. vendes, så den bliver bagt på begge sider. Det vil skabe en sprødere bund. Hvidløgene og hytteosten tager det meste af smagen af gullerod, så den samlede smagsoplevelse kommer til at ligne meget en alm. pizza.
Det er vigtigt at dræne gulerødder og hytteost så meget som muligt, ellers er der risiko for en smattet bund. Olien hjælper også med til, at det bilver en mere sprød bund.