Personer:
8
Fyld:
250 g hvidkål
1 porre
1 løg
1 ds bambusskud
100 g champignon
200 g bønnespirer
4 spsk olie
125 g hakket oksekød
125 g hakket svinekød
4 spsk soyasauce
Salt
Peber
|
Dej:
250 g mel
4 dl vand
salt
1½ tsk. olie
Endvidere:
Lidt olie til bagning
Olie til pandestegning eller
1½ l olie til friturestegning
|
Rør mel og vand sammen. Tilsæt
olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
I mellemtiden tilberedes fyldet. Skyl grøntsagerne og skær
dem i tynde strimler. Pil og hak løget.
Brun kødet i olien, på en pande. Tilsæt kål,
porre, løg og bambusskud og lad det svitse i ca. 5 minutter.
Tilsæt champignon og bønnespirer og svits det hele et
par minutter. Smag til med soyasauce, salt og peber.
Pensel en pande (ca. 20 cm i diameter) med lidt olie. Kom ca. en ottendedel
af dejen på panden (gem 3-4 spsk af dejen til senere). Sørg
for at der ikke er nogen huller i pandekagen. Lad den stivne ved svag
varme. Den skal ikke vendes. Læg pandekagen på et fugtigt
viskestykke og bag resten af pandekagerne på samme måde.
Skær pandekagerne ud i ca. 14 cm store kvadrater. Fyldet fordeles
på dem. Evt. overskydende fyld kan serveres som tilbehør.
Fold rullerne sammen som vist på billedet nedenfor. Det sidste
hjørne pensles med lidt af dejen og trykkes godt fast med rullen,
så den er helt lukket.
Steg forårsrullerne på en pande eller kog rullerne i en
frituregryde, til de er gyldne og sprøde.

Tips:
Server forårsrullerne varme, med jasminris og soyasauce til.